top of page

Zuzana, the superwoman / Zuzana, superžena


I was 11 years old when I met her for the first time. We happened to go to the same eight years long high school, class picked by psychologists as a class of personalities, rather then a class of people who could fit together. And yes, in reality, we were a bunch of strange and smart people.

Zuzana and I became friends fast and stayed friends for the whole 8 years. After graduating our paths parted. I started to work, she went to study the law at the Charles University to become fist just a lawyer and then advocate. I dont know much about her in those years. We met again on a meeting with our classmates after some 16 years or so. And there I became truly very interested in her not only as a friend, but also as a person who has an interesting life story to tell and certain wisdom to share.

As she was pregnant at that time, I suggested a project to document her life as it goes by. She agreed and we started to work immediately as there were only a few weeks left to birth of her first child. This whole project so far lasts for nearly three years now. I have witnessed her baby boy when he was a few days old, I have seen her to gain her pregnant body in a few weeks after the birth, I have photographed her being pregnant for the second time and also recently I took photos of her baby girl.

And why am I so fascinated by her? Amazingly smart and beautiful woman who is well aware of her abilities nevertheless she makes you feel very warm every time you see her. Apart from being an advocate in her daily life, she also teaches yoga. I have been wondering many times how come I am always in awe from her and truth to be told - I do not have an answer. She is so natural, so kind, so wise. Not bothering with the small issues, trying to enjoy her life and be happy with whatever it brings to her. Her heart is full of love. Also - its about the details. How often do you see a yogee to finish her lesson, then replies to a few work emails, changes her newborns dipers and then opens a huge book of Carl Gustav Jung to read a bit with her afternoon coffee and gain some energy for her later breastfeeding? https://www.adrianacahova.com/zuzana

Bylo mi 11 let, když jsme se poprvé potkaly. Chodily jsme totiž do stejného osmiletého gymnázia, do třídy, která byla psychology vybrána jako třída osobností, nikoliv jako třída lidí, kteří mohli utvořit dobrý kolektiv. Tak to také vypadalo, skupina nesourodých chytrolínů nacpaná v jedné vyučovací třídě.

Se Zuzanou jsme se rychle spřátelily a zůstaly kamarádkami po celých osm let gymnázia. Po maturitě se naše cesty rozešly. Já šla poměrně záhy do práce, ona stidovala práva na Karlově univerzitě, aby se nejdříve stala právničkou a následně i advokátkou. V těchto letech jsem o ní mnoho nevěděla. Opět jsme se potkali na třídním srazu po asi 16ti letech, kde mě opět neskutečně zaujala nejen jako kamarádka, ale i jako velmi zajímavá osoba s barvitým životním příběhem a moudrostí na rozdávání.

Tou dobou byla Zuzana těhotná a mě napadlo, že bych jí ráda fotila, ne jednou, ne dvakrát, ale dlouhá léta, jak jde její život dál a dál. S mou myšlenkou souhlasila a hned jsme se do toho také pustily, protože do porodu zbývalo jen pár týdnů. Zatím tento projekt trvá skoro tři roky. Za tu dobu jsem vidšla jejího novorozeného chlapečka, když mu bylo pár dní, jí samotnou zpět štíhlounkou jen pár týdnů po porodu, fotila jsem ji těhotnou i podruhé a naposledy už jsem zdokum,entovala i její novorozenou holčičku.

A proč mě Zuzana tak fascinuje? Je neskutečně chytrá a krásná žena, která si je svých možností a schopností vědoma, přesto však Vám dá pokaždé, když ji vidíte, pocit tepla a pohody. Kromě toho, že je v civilním denním životě advokátkou, učí také jógu. Mnohokrát jsem se zamýšlela nad tím, proč jsem pokaždé ohromená, když ji vidím. A popravdě - nemám odpověď. Jer tak přirozená, tak milá, tak moudrá. Nezabývá se malými problémy a snaží se užít si život tak, jak přichází.Její srdce je plné lásky. A v neposlední řadě - je to i těmi detaily. Jak často vidíte jogínku, která po skončení hodiny odpoví na pár pracovních emailů, přebalí své novorozené miminko a pak si ke kávě otevře obrovskou knihu Carla Gustava Junga, aby načerpala energii na kojení? https://www.adrianacahova.com/copy-of-zuzana


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page