top of page

House on river Vltava


One of my beloved customers - company Homerent came to me to request shooting of a houseboat! I have to say I was very happy to have a chance to take photos of something you just do not see everyday not talking about having a chance to photograph it.

I came for the shooting with my regular gear - tripod, camera, 20 mm lense and one zoom lense 24-70mm and of course flash, which however I very seldomly use. There was a big questionmark at the back of my head - how is this shooting going to work with the house actually moving on the river? Would the tripod move? I thought probably not, but never tried it before, so I really was eager to set it all up and see.

I asked to be alone on the boat and tried to move as peacefully as I could. And yes - it worked as I had hoped for. The tripod was steady and all went ok. The only parts which were slightly problematic were: object hanging and moving by themselves while the river was rocking the boat back and forth and also - the river and the surroundings. Fortunately the houseboat was a place full of light so I afterall managed to capture everything just fine, times for long exposures were not that long.

Straight after I left I made a plan to spend a night in houseboat somewhere in the world next summer, because honestly, what a romantic place to be with your beloved one! :) See for yourselves.

Poměrně nedávno mi zavolala jedna má velmi oblíbená zákaznice - majitelka společnosti Homerent a chtěla po mně nafotit houseboat. Musím přiznat, že jsme byla opravdu nadmíru potěšena možností vyfotit něco, co opravdu nevidíte každý den, natožpak aby Vám někdo umožnil si to vyfotit.

Na focení jsem přišla se svým běžným vybavením - stativ, fotoaparát, objektiv 20 mm, zoom objektiv 24-70 a také blesk, který ovšem skoro nikdy nepoužívám. V hlavě mi pořád běhala otázka: jak to bude s tím focením vypadat, když se dům na řece bude opravdu pohybovat? Bude se hýbat i stativ? Věřila jsem, že e, ale ale nicméně jsem to naživo nikdy předtím nezkusila, čili jsem byla celá nedočkavá vidět a zažít si to v praxi.

Požádala jsem úlid i firemní doprovod, aby mně nechali na lodi samotnou a snažila jsem s epohybovat tak něžně a lehce, jak to jen šlo. A ano, fungovalo to přesně tak, jak jsem předpokládala. Stativ stál na místě a všchno bylo ok. Jediné, co mi trošku komplikovalo život, byly visící dekorace na lankách, které se pohybovaly vzduchem lehkým klimbáním a také samotná řeka a okolí houseboatu, které se vzhledem k lodi také pohybovaly. Naštěstí ovšm byl houseboat poměrně světelný a expoziční časy nevycházely extrémně dlouhé a tak se mi bez problémů podařilo vše zachytit k mé spokojenosti.

Hned jakmile jsem houseboat opustila, učinila jsem rozhodnutí, že na houseboatu kdekoliv na světě strávím noc přístí léto. Protože upřímně, kde naleznete romantičtější místo na strávení noci se svým milovaným protějškem. :) Podívejte se sami.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page